Start Nuu!

Over Start Nuu!

Weet jij het al? Het kiezen van een vervolgstudie na het afronden van de middelbare school kan heel lastig zijn. Ben jij een vwo 5 of 6 leerling met een biculturele achtergrond? Moet je nog een keuze maken voor een passende vervolgopleiding? Lees dan verder!

Start Nuu! is een programma binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) van de Universiteit Utrecht bedoeld om te zorgen dat jij een geïnformeerde en weloverwogen keuze kan maken. Het doel van Start Nuu! is om jou voor te bereiden op een bachelor Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) of een andere studie binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Binnen dit onderwijs spelen actuele vraagstukken uit de samenleving en wetenschap een centrale rol. Dit was voor Chahida Bouhamou, de projectleider van Start Nuu!, één van de drijfveren voor het ontwikkelen van Start Nuu!. Chahida is bovendien afgestudeerd aan één van de masterprogramma’s van ISW. Als student ervaarde zij het gebrek aan medestudenten met een biculturele achtergrond tijdens het bespreken van deze vraagstukken, gedurende de studie, als groot gemis. Dit gemis is uitgegroeid tot een idee wat nu is vormgegeven in Start Nuu!.